Red Eléctrica traurà aquest abril a informació pública el projecte de la nova línia entre Lleida i Barcelona

La companyia començar els treballs per alimentar la nova subestació de Guixeres, inclosa dins el pla per reforçar el subministrament a Barcelona

Redacció
21 de març del 2018
Actualitzat a les 21:22h
Operaris treballant a la primera torre del tram aeri de la MAT
Operaris treballant a la primera torre del tram aeri de la MAT | ACN
Red Eléctrica traurà aquest abril a informació pública el projecte de l'eix Mangraners-Begues, la nova línia de 220 kV entre Lleida i Barcelona. El traçat, que en substituirà del tot un de ja existent, s'estendrà al llarg de 184 quilòmetres i suposarà una inversió propera als 100 milions d'euros (MEUR). El delegat de Red Eléctrica a Catalunya, Lluís Pinós, assegura que no preveuen "tenir problemes" amb aquest tràmit perquè, de fet, el traçat ja s'ha consensuat amb els ajuntaments afectats.

La nova línia és una de les inversions estrella incloses dins la planificació de Red Eléctrica a Catalunya fins al 2020. En paral·lel, la companyia també continua desplegant el pla que permetrà dotar Barcelona amb vuit noves subestacions i reforçar la qualitat del subministrament a la Ciutat Comtal. Després d'acabar l'obra de la nova subestació de Guixeres, ara Red Eléctrica començarà els treballs per fer-hi arribar els cables que l'alimentaran. Una obra que durarà entre set i nou mesos.