Sixena

Les obres de Sixena no es podran visitar durant les vacances de Setmana Santa

El monestir tanca a petició de les monges

per Redacció, 21 de març de 2018 a les 17:11 |
Imatge de les obres de Sixena | Govern d'Aragó
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Monestir de Sixena tanca per Setmana Santa, tal com ja va fer l'any passat, i per tant no es podrà visitar l'exposició que acull les obres d'art en litigi procedents del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i del Museu de Lleida. Així ho ha confirmat el govern d'Aragó, que ha explicat que així es va acordar amb les monges per tal de compatibilitzar la vida religiosa amb les visites del públic. L'acord amb les monges contempla també que tant les estances religioses com l'exposició tanquin al públic per Nadal.

Des que es va inaugurar amb les obres procedents del Museu de Lleida, el 23 de febrer, l'exposició es pot visitar els divendres i els dissabtes, un dia menys a la setmana que quan estaven exposades només les obres del MNAC. El govern aragonès està, però, negociant amb les monges una ampliació de les visites perquè obrin al públic també els diumenges, una mesura que s'inclouria al nou Pla director que està previst que es presenti el 4 d'abril, segons va anunciar el president aragonès, Javier Lambán. L'exposició ha rebut, fins dissabte passat 17 de març, 704 visitants.


L'exposició compta actualment amb 95 obres. S'hi exposen algunes de les 51 procedents del MNAC el juliol de 2016 i 32 de les 44 procedents del Museu de Lleida, ja que les altres 12, tot i ser a la sala, no s'exposen a causa del seu mal estat, segons va dir Lambán. Les obres s'exposen als antics dormitoris del Monestir. D'entre elles, destaquen els tres sarcòfags de les priores de Sixena.

 

Participació