Reñé anuncia un paquet de mesures per dinamitzar l'Estany d'Ivars i el centre d'interpretació

El Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana ha adjudicat els projectes de geotèrmia i de museïtzació de Cal Sinén, la reforma integral de la primera planta d'aquest espai, un projecte de senyalització interna, l'edició del llibre sobre l'Estany, la incorporació a l'entorn de la cúpula de la pel·lícula 'Segon origen' i la posada a la venda d'un forfet turístic

Reñé ha anunciat les mesures per l'estany
Reñé ha anunciat les mesures per l'estany | Diputació Lleida
Redacció
21 de març del 2018
Actualitzat a les 10:53h
El president de la Diputació de Lleida i del Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, Joan Reñé, ha anunciat aquest dimarts un paquet de mesures que tenen com a objectiu dinamitzar l'Estany d'Ivars i Vila-sana i el seu centre d'interpretació, Cal Sinén.

Reñé ha presidit la reunió del Consell General de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, que ha tingut lloc a la Sala d'Actes del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, a Mollerussa, i en acabar ha concretat aquestes mesures. Entre elles, destaca l'adjudicació dels projectes de geotèrmia i museïtzació de Cal Sinén, uns projectes en els quals ja s'està treballant i que confia que puguin estar enllestits a principis d'abril. En el cas del projecte de geotèrmia, la licitació s'ha fet per 38.000 euros, mentre que el de museïtzació ascendia a 50.000 euros.

També ha notificat una modificació del crèdit per 60.000 euros per tal de posar recursos a disposició del pressupost del Consorci de l'Estany i així dur a terme "una reforma integral de la primera planta de Cal Sinén, per d'aquesta manera incorporar-la ja al servei que ja s'està oferint des de la planta baixa i consolidant així Cal Sinén com a punt de referència de l'Estany". Entre els elements que formaran part del que fins ara era l'espai diàfan de la primera planta, hi figura una zona destinada a servei de bar.

Reñé també ha anunciat una inversió de 71.000 euros en aquest 2018 per al projecte de senyalització interna de l'Estany, una inversió que s'emmarca dins el projecte Ponent Actiu que gestiona la Diputació de Lleida. De la mateixa manera, el president ha manifestat que es crearà una comissió tècnica d'experts que tindrà com a objecte fer una avaluació continuada de l'estat ambiental i ecològic de l'Estany.