Arrenca a Lleida la collita de les cireres més cares del món

Es preveu una producció que pot arribar a les 60 tones

Imatge de les cireres
Imatge de les cireres | Arxiu
Redacció
20 de març del 2018
Actualitzat a les 16:58h
L'empresa lleidatana Edoa d'Almacelles, que produeix la cirera més precoç i més cara del món amb la marca Cherries Glamur, ha començat aquest dimarts la seva collita i es preveu una producció d'entre 50 i 60 tones. 

La collita ha començat a Almacelles i continuarà a Sucs i Belver de Cinca

Edoa elabora els seus enviaments en la central Raventós Riu Cinca de Torrent de Cinca, a Osca i surt al mercat quan els cirerers convencionals encara no han florit.

L'any passat va facturar 1,6 milions d'euros l'any passat, venent un 12% de la seva producció a Espanya i exportant principalment a França, Anglaterra, Dubai, Singapur, Suïssa i Bèlgica.

Aquest any té com a objectiu consolidar en aquesta campanya els mercats de Dubai, Singapur i Qatar, assenyala Ortiz, que preveu que els preus siguin aquest any els mateixos que l'any passat pel que depenent del seu gruix, les seves cireres es podran comprar a entre 150 i 55 euros per quilo, amb un calibre que oscil·la entre 24 i 34 mil·límetres.