Absolt el president d'una associació cannàbica de Lleida

L'Audiència admet que hi van haver alguns errors

Redacció
20 de març del 2018
Actualitzat a les 11:07h
L'Audiència de Lleida ha confirmat l'absolució del president d'una associació cannàbica de Lleida, acusat d'un delicte contra la salut pública. L'home ja va ser absolt en primera instància, el 4 de desembre, pel penal 2 de Lleida perquè entenia que l'activitat de l'associació responia a un "suposat consum compartit atípic".

La fiscalia, però, va recórrer en considerar que s'incomplien alguns requisits com ara que es permetia que la droga es consumís fora del local, la qual cosa suposava un "evident risc de difusió de la substància a tercers" i "no es podia afirmar que el consum fos sempre immediat". A més, segons la fiscalia, els 60 grams per soci que es podien consumir al mes "no es consideren insignificants" i per tant "va més enllà del reconeixement de consum compartit". Tot i que la Sala reconeix aquests extrems, també entén que l'associació no va actuar de manera clandestina. És per això que l'Audiència estima parcialment el recurs de la fiscalia però confirma l'absolució de l'acusat.

Segons entén l'Audiència, l'associació havia fet tots els tràmits per obtenir la llicència d'activitat, que incloïa plantar diverses varietats de marihuana amb finalitats terapèutiques i lúdiques, i estava inscrita al registre d'associacions del departament de justícia de la Generalitat. A més, havien adquirit el material utilitzat per cultivar cànnabis de manera legal.

Els fets jutjats es remunten al dia 6 de juny de 2016, quan en una parcel·la del polígon d'Alcarràs, es van comissar 18 plantes de marihuana, bossetes de plàstic amb 147,30 grams de marihuana, una balança de precisió, retall per l'assecament de la droga i fulles de cànnabis seques. Al dia següent, al mateix magatzem, es van comissar 506 plantes de cànnabis, 250 grams de marihuana en procés d'assecar, així com ventiladors i làmpades de sodi per assecar el cànnabis. Les plantes comissades tenien un pes brut de 10.870 quilos.