El PSC de Lleida nega que a Espanya hi hagi presos polítics i demana el seu trasllat a Catalunya

La formació presenta una moció per debatre-la en el proper ple

Redacció
19 de març del 2018
Actualitzat a les 12:55h
Rodamilans, Mínguez, Ros i Larrosa, durant un ple
Rodamilans, Mínguez, Ros i Larrosa, durant un ple | Àlvar Llobet
El Grup Municipal Socialista presentarà en la propera sessió plenària de l'Ajuntament de Lleida que tindrà lloc aquest divendres 23 de març una moció en la que sol·licita que les mesures cautelars imposades a l'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez les puguin acomplir en centres penitenciaris catalans.
 
Pels socialistes la decisió de l'Audiència Nacional per la qual es van dictar aquestes mesures cautelars de privació de llibertat han de ser escrupolosament respectades per tothom en el marc de l'Estat de Dret, Social i Democràtic. No obstant -tot i respectant aquesta decisió judicial- els socialistes manifesten a la seva moció que 'la presó preventiva és desproporcionada'.

D'aquesta forma, amb el màxim respecte a la independència del poder Judicial i dels seus jutges en el marc de l'Estat de Dret, la moció socialista sol·licita que les mesures cautelars imposades a l'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez les puguin acomplir en centres penitenciaris catalans.
 
La moció es debatrà en el proper ple
 
La decisió de l'Audiència Nacional per la qual es van dictar mesures cautelars de privació de llibertat per a l'ex-vicepresident i l'ex-conseller del Govern de la Generalitat i per als ex-presidents d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional de Catalunya, han de ser escrupolosament respectades per tothom en el marc del nostre Estat de Dret, Social i Democràtic.
 
Atenent aquesta decisió judicial, cap d'ells és un pres polític perquè Espanya és un Estat que respecta la llibertat política i la separació de poders, així com els drets democràtics i civils de tots els seus ciutadans i ciutadanes estan protegits per la llei i per l'ordenament jurídic avalats per la Constitució, de la qual ens vam dotar democràticament. No obstant, tot i respectant absolutament aquesta decisió judicial, creiem que la presó preventiva és desproporcionada en el cas que ens ocupa.