Arròs amb cols de Brussel·les i carxofes

La recepta de la blocaire Dolors Mateu

Arròs amb cols de Brussel·les i carxofes
Arròs amb cols de Brussel·les i carxofes | Dolors Mateu
Dolors Mateu
18 de març del 2018
Actualitzat a les 0:29h
Donen tant joc als arrossos que es podria fer un de diferent cada dia, emprant els ingredients que t'agraden o que tinguis a mà, el resultat sempre és deliciós.


Ingredients per a 2 persones:

175-200gr. d'arròs bomba

1 ceba

1 tomàquet

5 cols de Brussel·les

2-3 carxofes

4-5 rovellons o rovellons

1 gra d'all

Uns brins de safrà

500cc de brou de verdures

Sal, pebre negre

Oli d'oliva verge extra

 
Netegeu les cols de Brussel·les i bulliu-les en aigua i sal uns 5minuts.

Reserveu  i guardeu el brou.

Netegeu les carxofes eliminant les fulles exteriors, talleu les puntes, partiu en 4 i treieu el borrissol interior si el  tingués. Bulliu-les uns 5 minuts i guardeu també el brou

Ajunteu els brous de les verdures fins a fer uns 500cc. i afegiu els brins de safrà, feu bullir i deixeu reposar.

En una cassola amb una mica d'oli i sal ofegueu la ceba picada durant uns 8 -10 minuts.

Afegiu l'all picat, els bolets trossejats i coeu-ho tot junt un parell de minuts més.

Poseu el tomàquet pelat  sense llavors i picat, i continueu la cocció uns 5 minuts.

Afegiu l'arròs, remenu  incorporeu les cols de Brussel·les partides per la meitat, les carxofes i el brou  amb el safrà bullint, salpebreu.

Deixeu coure a foc mitjà-fort uns 8 minuts, rectifiqueu de sal si fos necessari, baixeu la intensitat del foc i cuineu uns 12 minuts més o fins que l'arròs estigui al vostre gust. 

 
Deixeu reposar tapat 5 minuts abans de servir.

 
Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.  

Blog de cuina de la dolorss