Arrenca la temporada de pesca de la truita

Entre els canvis més destacats d’aquest curs hi consta la divisió de l’intensiu de la Guingueta d’Àneu

Redacció
18 de març del 2018
Actualitzat a les 0:11h
La temporada de pesca de la truita ja s’ha iniciat
La temporada de pesca de la truita ja s’ha iniciat | Arxiu

Aquest dissabte, 17 de març, s’ha iniciat el període hàbil de pesca de la truita a Catalunya. Els pescadors ja poden conèixer totes les condicions i regulacions adoptades aquesta temporada arran de la publicació de la Resolució d’ordenació de la pesca en aigües continentals. 

La gestió de la pesca recreativa i esportiva continental (rius, llacs, embassaments...) és competència del Departament d’Agricultura i compta amb la col·laboració de la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting (FCPEC) i nombroses societats de pescadors.

En general, el límit de captures per a la truita comuna (Salmo trutta) continuarà sent de 4 exemplars per pescador i dia d’una mida superior o igual als 22 centímetres a les zones de pesca controlada de salmònids. Pel que fa a les zones intensives i d’acord amb l’estoc disponible per part de la Generalitat, s’estableix un límit de captures de 4 truites per pescador i dia, d’una longitud igual o superior als 19 centímetres.

La pesca al fil amb perdigó només s’autoritzarà a les zones de pesca controlada sense mort i a les zones lliures sense mort, exclusivament amb l’ham sense arponet. S’entén com a perdigó, una nimfa artificial muntada amb un cap pesant de plom, tungstè o similar.

Canvis a l’intensiu de la Guingueta d’Àneu
 
Entre els pocs canvis que hi ha en aquestes zones respecte a l’any passat, destaca la divisió de l’intensiu de la Guingueta d’Àneu en dos parts. La part de l’embassament quedarà gestionada com fins ara (matrícula NP-02a/b), i la part superior, des del pont de Poldo fins a la depuradora d’Esterri d'Àneu, passarà a ser de pesca exclusiva a fuet (matrícula NP-12).
 
Pel que fa a l’expedició de permisos de pesca, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) manté els canals de l’any passat; telemàticament, al web d’informació, tràmits i serveis de la Generalitat de Catalunya; presencialment, als serveis territorials o a les oficines comarcals del DARP, i en alguns establiments de zones de muntanya mitjançant la col·laboració de les societats de pescadors.

Es recorda a tots els pescadors que periòdicament el departament d’Agricultura publica el Pla de repoblacions piscícoles en zones intensives al seu web. Al mateix web es pot trobar el Visor cartogràfic de pesca continental, on es pot consultar visualment les zones lliures sense mort i les zones de pesca controlada.