​La primavera arribarà amb glaçades i previsió de nevades a 700 metres

Dilluns entrarà una massa d’aire molt fred procedent del nord d'Europa

El fred hivernal prendrà protagonisme a l’arribada de la primavera
El fred hivernal prendrà protagonisme a l’arribada de la primavera | Josep M. Montaner
Redacció
18 de març del 2018
La primavera arribarà a principis de la setmana que ve acompanyada d’una forta baixada de les temperatures entre dilluns i dimecres, un descens acusat que comportarà glaçades entre moderades i fortes al Pirineu i entre febles i moderades a la resta de l’interior. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a partir de dilluns arribarà una massa d’aire molt fred del nord d’Europa.

Els models actuals apunten a la caiguda de precipitacions a diversos sectors de Catalunya, que al Pirineu serien en forma de neu, així com a fora de la serralada pirinenca, on la cota rondaria els 700 metres, amb possibilitat fins i tot d’arribar al prelitoral. A partir de dijous la possibilitat de precipitacions minvarà i s’iniciarà la recuperació de les temperatures.

No obstant això, cal dir que els models a mitjà termini encara mostren algunes discrepàncies sobre la situació meteorològica, per tant caldrà seguir amb atenció les següents actualitzacions de la predicció. El que sí podem confirmar és que la primavera arribarà oficialment el dimarts 20 de març a un quart de sis de la tarda.

Cap de setmana inestable

Mentrestant, pel que fa al cap de setmana, aquest dissabte tindrem un dia calcat al d’ahir al Pallars, amb precipitacions de tarda, cota de neu al voltant dels 1.000 metres i temperatures que tendirà a baixar. Demà diumenge esperem una jornada més tranquil·la al Jussà i al Prepirineu, però amb precipitacions al vessant nord del Sobirà i temperatures que continuaran caient.