El dietari de Jordi Cuixart des de la presó

El president d'Òmnium il·lustra la seva cel·la i envia un missatge a l'escola catalana

Dibuix de la presó de Jordi Cuixart
Dibuix de la presó de Jordi Cuixart | Jordi Cuixart
Redacció
17 de març del 2018
Actualitzat a les 15:05h

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha començat a fer un dietari des de la presó de Soto del Real, coincidint amb el seu cinquè mes de reclusió. El sabadellenc ha iniciat el seu Dietari de Presó, tal i com l'ha batejat, amb un escrit titulat Junts a l’escola i el carrer, units com a societat.

El primer escrit l'acompanya amb una imatge de la cel·la on es troba reclòs des del 16 de novembre, i on posa de manifest l'agraïment cap a tots aquells qui, d'una manera o altra, l'estan fent costat. "La causa contra Catalunya és avui més que mai una causa contra la democràcia", assenyala en el seu text.

A més, Cuixart emplaça els catalans a sumar-se a la manifestació en defensa de l'escola catalana d'aquest dissabte, recordant els grans valors de la immersió lingüística per a la nostra cultura i societat: "Hi ha els qui voldrien crear dues comunitats davant els qui estem convençuts que els infants que creixen junts a l’escola, romandran junts al carrer i units com a societat", assenyala.

El dietari neix després que milers de persones omplissin carrers i places de tot el país aquest divendres, amb actes com el de la seva ciutat de residència, Sabadell, on desenes de persones van plantar flors grogues a la plaça Vallès. Un col·lectiu de gent propera a ell, entre amics i familiars, van anunciar, a més, la intenció de pujar a La Mola el proper mes d'abril en senyal d'homenatge i suport al president d'Òmnium.