Arrenca la 146a Fira de Sant Josep de Mollerussa amb una inauguració marcada per «l'anormalitat política»

El certamen compta amb 280 expositors de maquinària agrícola, automoció i multisectorial que es mostren optimistes a l'hora de tancar negoci

Redacció
16 de març del 2018
Actualitzat a les 17:06h
Marc Solsona i Joan Reñé, durant la inauguració
Marc Solsona i Joan Reñé, durant la inauguració | ACN
La 146a Fira de Sant Josep de Mollerussa ha arrencat aquest divendres al matí de forma oficial amb una inauguració institucional marcada per "l'anormalitat política". Així ho han destacat els dos responsables d'inaugurar el certamen, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que han lamentat que per primera vegada la fira no ha comptat amb l'assistència del president de la Generalitat o el conseller d'Agricultura per donar el tret de sortida.

Si que hi ha hagut però un missatge gravat del 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, des de Bèlgica on ha recolzat la Fira de Sant Josep i ha dit que és un "model sobre com volem fer el país". A l'acte oficial d'inauguració hi havia autoritats locals i de la demarcació de Lleida així com de tots els partits polítics menys del PP. El certamen compta amb 280 expositors de maquinària agrícola, automoció i multisectorial que afronten 4 dies de fira amb bones expectatives a l'hora de tancar negoci.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha estat la màxima autoritat que s'ha encarregat d'inaugurar oficialment la Fira de Sant Josep. Durant el seu discurs ha posat èmfasi en la "conjuntura excepcional" que viu el país, amb la persecució de les institucions, la cultura, i polítics a "l'exili i a la presó". Una situació, ha afegit, a la qual els "catalans ja hem viscut abans en la nostra història". En aquest sentit, Reñé ha apostat per donar la ''millor resposta'' a aquestes circumstàncies a través del "pols econòmic del país".

De la seva part, l'alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha remarcat que la normalitat és "fer Fira de Mollerussa" però l'anormalitat és que no hi pugui haver representació institucional del ''Govern legítim'' perquè uns ''són a l'exili i els altres a la presó''. En aquest sentit, ha dit que fins que la situació no es normalitzi continuaran portant llaços grocs i reivindicant la normalitat perquè no es pot ''obviar una realitat en la qual estem sotmesos''

280 expositors de maquinària agrícola, automoció i multisectorial

La 146a Fira de Sant Josep de Mollerussa compta amb un total de 280 expositors que ocupen un total de 20.700 metres quadrats, 1.000 metres més que en les edicions on no hi ha el saló del tractor per l'absència de firmes de tractors, com és el cas de l'edició d'enguany. Cal dir però, que un expositor ha decidit portar tractors a la fira, una vintena en total, de format petit, adreçats al sector de la fructicultura. Ho ha fet perquè considera una oportunitat perduda que el gremi de venedors de tractors tingui estipulat només anar a la fira cada dos anys. Aquests expositors estan repartits en 130 que es troben al Recinte Exterior; 127 als Pavellons Firals i 23 al Saló de l'Automòbil, al recinte de les Piscines Municipals.