Cartell de luxe per a la SkyRace Comapedrosa World Series 2018

Entre d'altres, seran presents a la cursa del 29 de juliol a Arinsal, Emelie Forsberg, Ragna Debats o Sheila Avilés, entre les dones, i Pere Aurell, Jan Margarit, Kiril Bikolov o Marco De Gasperi entre els homes

El Comapedrosa és el sostre de la prova i del Principat d'Andorra.
El Comapedrosa és el sostre de la prova i del Principat d'Andorra. | Josep Maria Montaner.
Redacció
16 de març del 2018
Actualitzat a les 15:00h
La Skyrace Comapedrosa World Series és una carrera que ja no necessita presentació. Aquest esdeveniment es cola per tercer any consecutiu entre les World Series. A més, dins d'aquest selecte club de les millors curses de muntanya del món, la Skyrace Comapedrosa ha aconseguit per a aquesta edició del 2018 el distintiu de Bonus Race (puntuació del 20% extra) i puntua per a les Skyrunner® World Series i les Skyrunner® National Series Spain-Andorra-Portugal.

Per a aquesta carrera tant destacada pel seu circuit i qualitat enguany a més comptarà amb la presència, ja confirmada, de diferents atletes de molt nivell dins del Trail Running Mundial. Hi trobarem a Emelie Forsberg, Ragna Debats o l'actual Campiona de les World Series de la passada edició de la SkyRace Comapedrosa, Sheila Avilés, entre les participants de la categoria femenina. 

A la categoria masculina, participaran en la present edició atletes tant destacats com Zaid Ait Malek, Dmitry Mityaev, Pere Aurell, Jan Margarit, Kiril Bikolov o l'italià Marco De Gasperi. 

Les característiques de la carrera no passen pel volum de quilòmetres, sinó pels seus desnivells trepidants, concentrats en dues fortes pujades. Aquesta carrera de 21km i 2300m+ comença i acaba a la localitat d'Arinsal (La Massana, Andorra).
 

Sheila Avilés, campiona del món de l'Sky Classic de les Skyrunner World Series 2017, serà present a Comapedrosa. Foto: @skyrunning_com


La carrera s'inicia per un curt tram d'asfalt que serveix per estirar el grup, a continuació entrem en una zona boscosa de fort pendent que ens portarà al Coll de les Cases (1958m) on estarà el primer avituallament. Una útima pendent per bosc ens portarà a dibuixar el perfil de les muntanyes per les seves crestes passant pel segon avituallament fins al quilòmetre 8, on coronarem el Pic de les Fonts a 2748m. Seguidament ens arriba la primera baixada llarga i tècnica fins al Pla de l'Estany. Durant aquesta baixada de més de 2 quilòmetres trobarem, rius, herba alta i segurament animals proporcionant una bellesa extra al recorregut. Des del refugi del Pla de l'Estany (avituallament 3) enfilarem la que és sens dubte la pujada més característica i dura de la cursa.

Aquest mur de 1.000m de desnivell positiu ens alçarà fins al sostre d'Andorra, conquerint el Cim del Comapedrosa a 2942m. Aquesta muntanya que es corona cap al quilòmetre 13, compta amb un altre avituallament.  A partir d'aquest punt ens quedarà descendir durant 8 quilòmetres per les pedres, llacs, prats i boscos de la muntanya del Comapedrosa. De tornada a Arinsal passarem a prop del Estany Negre i el refugi del Comapedrosa on ens podrem avituallar per última vegada a poc més de 2km de la meta.

Si encara tens dubtes, no ho pensis més, vine a córrer amb els millors del món al Parc Natural Comunal del Comapedrosa de la Massana. És una oportunitat única, córrer entre aquestes increïbles muntanyes d'Andorra i amb una participació més que espectacular, la SkyRace Comapedrosa World Series us espera a tots el proper 29 de juliol a Arinsal (La Massana, Andorra).

Inscripcions disponibles a la web oficial de TicketOci.