​Un centenar d’escolars donen el tret de sortida a la temporada de ràfting

La companyia Endesa assegura el cabal necessari per a la pràctica d'aquest esport entre el 15 de març i el 14 d'octubre

Redacció / ACN
15 de març del 2018
Actualitzat a les 18:45h
Una barca d’escolars a punt d’iniciar el descens aquest matí
Una barca d’escolars a punt d’iniciar el descens aquest matí | ACN
Un centenar d’escolars d’Algesires i el Penedès han realitzat avui les primeres baixades de ràfting pel riu Noguera Pallaresa, donant d’aquesta manera el tret de sortida a la nova temporada, que es presentarà oficialment el dijous de la setmana que ve a Llavorsí. Els alumnes han aprofitat el viatge de final de curs per combinar activitats de neu amb un dia de ràfting.

Les condicions del riu són excel·lents i el cabal l’adequat per la pràctica d'aquest esport. En aquest sentit, un any més, Endesa assegura la quantitat d’aigua necessària per a la pràctica del ràfting entre el 15 de març i el 14 d’octubre. La companyia garanteix un cabal mínim a Llavorsí, on conflueixen la Noguera Pallaresa i la Noguera de Cardós, d'entre 22m3/s entre les 10h i les 14h, el que fa possible gaudir d'aquest esport d'aventura.

El descens que han fet aquests primers escolars és un tram de 8 quilòmetres. Es tracta d’un trajecte destinat al públic juvenil que combina les aigües tranquil·les i algun ràpid. Prèviament al descens els monitors s’encarreguen de donar una mínima formació als usuaris sobre el material, la seva col·locació a la barca i les normes de comportament en cas de caure al riu, així com les ordres bàsiques que el monitor els anirà donant durant el trajecte.

Des d’avui i fins a final de temporada, la de barques baixant pel riu Noguera Pallaresa serà una imatge habitual al Pallars Sobirà, de clients gaudint de les aigües braves d’un dels millors rius d’Europa per aquesta pràctica.