L'AMI crida a ampliar l'independentisme per implementar la república

El nou president de l’entitat, Josep Maria Cervera, alerta que l’estat espanyol està disposat “a tot” per reprimir el poble de Catalunya

Josep Maria Cervera, a l'assemblea de l'AMI
Josep Maria Cervera, a l'assemblea de l'AMI | Àlvar Llobet
15 de març del 2018
Actualitzat a les 18:42h
L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha escollit aquest dijous el nou president durant l’assemblea general que s’ha celebrat a Tàrrega. Es tracta de l’alcalde de Port de la Selva, Josep Maria Cervera, que agafa el relleu de Neus Lloveras, la presidenta sortint que va renunicar al càrrec el passat mes de gener.

En el seu primer discurs com a màxim responsable de l’entitat, Cervera ha posat en valor els resultats de l’1-O i ha cridat a ampliar la base independentista arreu de Catalunya per fer efectiva la república catalana. Cervera, que ha rebut 197 vots a favor i tres abstencions, ha carregat els neulers contra un govern espanyol “que està disposat a tot” i la seva política repressiva contra el país, i ha clamat a favor de la unitat municipal per cosir la societat davant els atacs de Madrid.

Cervera no s’ha volgut poscionar, però, en relació a la investidura del president de la Generalitat i ha recordat que l’objectiu de l’entitat és el de “cohesionar el municipalisme”. En aquesta línia, el nou president de l’AMI tampoc s’ha mullat sobre unes eventuals noves eleccions al país, per bé que ha recordat que encara hi ha temps per abordar l’elecció del president de la Generalitat. 

A través d'un vídeo enregistrat aquest dijous al matí mateix a Bèlgica, el 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha intervingut a la clausura de l'assemblea de l'AMI i ha agraït als alcaldes la Declaració que han aprovat on es dóna suport al "Govern legítim" i els representants polítics escollits democràticament pel poble català. Puigdemont ha dit que tot i els temps actuals "el país ha de continuar dempeus" i mantenir la seva lluita per la dignitat i el seu dret reconegut internacionalment a decidir el seu futur. Tot plegat, fent-ho amb participació, estant al costat de la gent, i amb les votacions com a "úniques armes".