L'«atracció» del cinema protagonitza el cartell de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya

El certamen se celebrarà a Lleida del 20 al 27 d'abril

Imatge del cartell del festival
Imatge del cartell del festival | Mostra de Cinema Llatinoamericà
Redacció
14 de març del 2018
Actualitzat a les 23:55h
La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya ha presentat el cartell de la seva 24a edició, obra de l'artista i il·lustradora lleidatana Sonia Alins. Es tracta d'un treball en collage que evoca l'atracció que exerceix el cinema en els espectadors, com la medusa de la mitologia clàssica atrapava aquells que la miraven, segons ha detallat Alins durant la presentació del seu treball.

La protagonista del cartell està submergida en l'aigua, "símbol de l'oceà que separa els dos continents units per la Mostra, Europa i Llatinoamèrica", segons ha explicat l'autora. La 24a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, organitzada per l'Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida, se celebrarà a la capital del Segrià del 20 al 27 d'abril del 2018.

Durant la presentació, Alins ha explicat que per al cartell de la Mostra volia fer un treball "poètic" i la inspiració li va arribar pensant en la medusa, "que deixava de pedra tothom que la mirés". En aquest cas, "l'atracció és positiva, on la cinta cinematogràfica juga el paper dels cabells de serps de la medusa que, en paraules de l'artista, representa la màgia i la seducció que exerceix el cinema en els espectadors, que durant dues hores t'hipnotitza i et captiva dins la història", ha explicat l'autora.

Emmarcada dins la seva obra creativa 'Dones d'aigua', que ha rebut nombrosos reconeixements internacionals, la protagonista del cartell d'aquesta 24a Mostra està submergida en l'aigua, "símbol de l'oceà que separa els dos continents units per la Mostra, Europa i Llatinoamèrica", ha explicat Alins. De Llatinoamèrica, l'artista ha inclòs també al cartell motius "de la vegetació icònica de la selva, frondosa i paradisíaca".

En la presentació del cartell, l'alcalde Àngel Ros, ha destacat la trajectòria i prestigi internacional de l'autora i ha remarcat la funció que desenvolupa la imatge oficial del festival, la qual "resumeix la mostra i el llenguatge cinematogràfic i la relació cultural entre Catalunya i el món llatinoamericà". El director de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, Juan Ferrer, ha lloat la feina de Sonia Alins i ha posat de relleu la seva vinculació amb el certamen cinematogràfic del qual va ser jurat de la Secció Oficial de Curtmetratges.

Per la seva banda, el president del Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya i director del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya, Santi Lapeira, ha avançat que des del CECAAC presentaran el cartell d'aquesta 24a edició de la Mostra al concurs que, per primera vegada, l'Associació de Dissenyadors de Màrqueting Cinematogràfic convoca durant el Festival de Cannes, que tindrà lloc al maig, per donar a conèixer peces cinematogràfiques promocionals.