Aitona estrena els vols en globus per «descobrir» els presseguers florits

L'Ajuntament confia assolir els 10.000 visitants aquesta temporada de floració, entre participants en les visites guiades als camps i gent que prefereix fer-les pel seu compte

Redacció
14 de març del 2018
Actualitzat a les 14:58h
Imatge dels presseguers florits d'Aitona
Imatge dels presseguers florits d'Aitona | ACN
Un total de 24 persones han estrenat aquest dimecres els vols en globus aerostàtic amb què han pogut gaudir d'unes vistes privilegiades des de l'aire del paisatge rosat que configuren les enormes extensions de presseguers i nectariners florits al municipi d'Aitona (Segrià). L'alcaldessa Rosa Pujol, alguns regidors i periodistes, han estat alguns dels primers en gaudir d'aquesta experiència però també persones vingudes expressament des de l'Àrea Metropolitana de Barcelona o la Val d'Aran, entre d'altres llocs.

Els vols en globus aerostàtic, que organitza l'empresa Globus Kon-Tiki, se sumen als vols en avioneta que també ha posat en marxa enguany el Club del Vol 'la Serra' de Mollerussa per damunt dels camps florits de presseguers i que complementen les visites guiades als camps que des de fa sis anys organitza l'Ajuntament d'Aitona en el marc del projecte Fruiturisme. El consistori compta amb 2.000 reserves pel pròxim cap de setmana, en què els presseguers arribaran al moment més àlgid de floració, i confia arribar aquesta temprada als 10.000 visitants, entre persones que participen en les visites guiades i aquelles que opten per recórrer els camps de presseguers florits pel seu compte.

Cap a les nou del matí dos globus aerostàtics s'han enlairat a la localitat d'Aitona, amb 16 i 8 passatgers, respectivament, al marge dels responsables de l'empresa Globus Kon-Tiki organitzadora de l'experiència que ha permès als ocupants gaudir des de l'aire del paisatge rosat que ofereixen aquests dies els camps de presseguers i nectariners florits en aquesta localitat del Baix Segrià. Tot i que algunes clapes de boira han enterbolit els moments inicials del vol, ben aviat s'han aixecat per deixar pas a les grans extensions de presseguers en flor. Durant una mica més d'una hora, els globus han sobrevolats els camps a diferents alçades arribant avui a un màxim d'uns 700 metres.

L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, alguns regidors i treballadors del consistori i periodistes han estat algunes de les persones que han pogut sobrevolar en globus els presseguers i nectariners florits, en els primers vols que organitza Globus Kon-Tiki al municipi d'Aitona en el marc del projecte Fruiturisme.

Altres dels participants han vingut expressament de poblacions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona o des de la Val d'Aran com és el cas de Rafael Mombiedro, un pioner de l'esquí que va participar als Jocs Olímpics d'Hivern d'Oslo 1952, qui ha parlat "d'experiència fabulosa" i ha fet una crida a la ciutadania per també venir-ne a gaudir. "Era la primera vegada que volava i m'ha semblat una experiència fantàstica i molt relaxant", ha explicat Marta González, veïna de Cervelló (Baix Llobregat). Per la seva banda, Rosa Pujol ha trobat "espectacular" poder gaudir en globus "del paisatge rosa que tenim al municipi d'Aitona, comparable amb el Japó català".