«Se'n parlave... i n'hi havie», la nova exposició sobre la bruixeria al Pallars

La mostra il·lustra els resultats de la recerca sobre la bruixeria que s'ha dut a terme els darrers anys

Redacció
13 de març del 2018
Actualitzat a les 12:50h
L'historiador Pau Castells i el responsable de l'Ecomuseu presentant el projecte
L'historiador Pau Castells i el responsable de l'Ecomuseu presentant el projecte | ACN
L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, a Esterri d'Àneu, acull aquest dimarts a les cinc de la tarda la inauguració de l'exposició Se'n parlave... i n'hi havie, una mostra itinerant sobre el fenomen de la bruixeria a les terres de Lleida i al Pirineu. 

L'exposició està organitzada per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i l'Aran, i el comissari és l'historiador trempolí Pau Castell. La mostra il·lustra els resultats de la recerca sobre la bruixeria que s'ha dut a terme els darrers anys. 

L’exposició recorrerà els museus de la Xarxa durant dos anys i està adaptada al públic familiar i les escoles, amb material específic creat expressament a partir dels conceptes que tracta la recerca: la por, les creences populars, el rumor, la injustícia o la intolerància.

Aquest matí s'ha fet la presentació als mitjans de comunicació, en un acte al qual hi ha assistit la cap de Serveis de Museus i Protecció de Béns Mobles del Departament de Cultura, Magda Gassó, la presidenta de la Xarxa de Museus, Carme Bergés, l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Ramon Villuendas, i el mateix Pau Castell. 

El projecte d'aquesta exposició ja es va presentar a l'abril del 2016 a l'Ecomuseu. Que la primera parada de l'exposició sigui a Esterri d'Àneu no és casualitat. A les Valls d'Àneu estan documentats els primers judicis per bruixeria d'Europa i la primera llei europea contra la cacera de bruixes, que data del 1424.