Investigació

Intoxicats per gastroenteritis 73 nens al menjador del col·legi Lestonnac de Lleida

Els alumnes, que són usuaris del menjador del centre, van presentar la setmana passada un quadre lleu amb vòmits i sense febre

per Redacció , 13 de març de 2018 a les 01:50 |
Imatge de la porta de l'escola | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) està investigant un possible brot de gastroenteritis que ha afectat a uns 73 alumnes que utilitzen el menjador del col·legi Lestonnac de la ciutat de Lleida. La major part dels afectats va iniciar la simptomatologia durant la nit del 7 i la matinada del 8 de març.

Aquesta simptomatologia, en tots els casos, ha estat lleu, segons Salut, amb un quadre gastroenteriric amb vòmits i sense febre. Des del centre es va donar l'alerta a l'Agència i la investigació epidemiològica i ambiental es va iniciar el passat divendres 9 de març amb l'objectiu de trobar l'origen del possible brot. Així mateix, també es van prendre immediatament les primeres mesures de control i fonts consultades assenyalen que caldrà un termini d'entre 7 i 10 dies per obtenir els primers resultats que hauran de confirmar o no el brot i les seves causes.

 

Participació