Destrossen de matinada el mosaic de l’estelada de la Pobla de Segur

L’Ajuntament ha denunciat els fets als Mossos d’Esquadra i ha mostrat el seu “profund rebuig” a l’acte vandàlic

12 de març del 2018
Actualitzat a les 17:19h
Detall d’una part de la destrossa
Detall d’una part de la destrossa | Ajuntament de la Pobla de Segur

Un grup de vàndals, de qui es desconeix la identitat, ha destrossat aquesta passada matinada el mosaic de l’estelada de la Pobla de Segur, que penjava del mur de casa Boixareu. Aquesta composició va ser confeccionada a iniciativa de l’Assemblea Nacional Catalana del Pallars Jussà i va ser inaugurada a finals de 2015 per Jordi Sànchez, president de l’ANC, actualment a la presó.

L’Ajuntament de la Pobla de Segur ha mostrat el seu “profund rebuig” a aquest acte, que ha posat a disposició dels Mossos d’Esquadra a través d’una denúncia. L’Assemblea Nacional i Òmnium del Pallars també volen refusar aquest acte de violència i asseguren que l’estelada tornarà a lluir ben aviat. En aquest sentit, s’està mirant d’organitzar un acte en favor de la tolerància i del respecte que, alhora, serveixi per tornar a inaugurar el mosaic destrossat aquesta passada nit.

Aquest és el segon atac nocturn que es registra a la Pobla de Segur en els darrers mesos, després que el passat mes de desembre aparegués tombada la senyera de Santa Magdalena.