El PDECAT demana la placa de la Paeria al mèrit cultural als treballadors del Museu de Lleida

La formació vol reconèixer la professionalitat d'uns treballadors que van haver de suportar la intervenció policial per la retirada de les obres de Sixena i el descrèdit del president de l'Aragó

Treballadors del Museu després d'entregar les obres
Treballadors del Museu després d'entregar les obres | ACN
Redacció
12 de març del 2018
Actualitzat a les 0:56h
El grup municipal del PDECAT ha sol·licitat que la corporació municipal concedeixi la placa de la Paeria al mèrit cultural als treballadors del Museu de Lleida. D'aquesta manera, es vol reconèixer la feina i la dedicació en la conservació i preservació del nostre patrimoni artístic, sobretot després que haguessin de patir la violència de l'actuació de la policia militaritzada per  endur-se les obres procedents del monestir de Santa Maria de Sixena, així com el menyspreu del president de l'Aragó, Francisco Javier Lambán, i de la seva consellera de cultura, Maria Teresa Pérez, que van qüestionar la seva professionalitat.

La formació recorda que els treballadors del Museu "van haver de treballar sota una forta pressió, coaccionats per la guàrdia civil, i sota amenaça. Un cop les obres d'art van deixar el Museu de Lleida, amb el desplegament policial inèdit que va haver de suportar la ciutat, les autoritats aragoneses encara es van atrevir a posar en dubte la feina de restauració i conservació dels tècnics del Museu".

Per aquests motius, i pels mèrits acreditats pel personal del Museu, proposa que els sigui concedida la placa de la Paeria al mèrit cultural i al compromís de la ciutat. Aquest reconeixement també coincideix amb el desè aniversari de l'obertura del Museu.