Plantada d'arbres popular amb més de 150 voluntaris per crear un nou bosc urbà al Turó de Gardeny

Al voltant del Museu del Clima i de la Ciència de la capital del Segrià

Redacció
11 de març del 2018
Actualitzat a la 1:38h
Imatge de quatre homes plantant un arbre
Imatge de quatre homes plantant un arbre | ACN
Més de 150 voluntaris han col·laborat aquest dissabte al matí en la platada d'arbres popular que s'ha fet al voltant del Museu del Clima i de la Ciència de Lleida per crear el nou bosc urbà al Turó de Gardeny. Segons ha informat la Regidoria de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, l'acció ha permès incorporar 467 noves unitats vegetals, bàsicament alzines, pins, ametllers i lledoners. El tinent d'alcalde Fèlix Larrosa, ha destacat que "avancem en el pla de reforestació de Lleida, en la generació de noves formes de confort i gaudi de la ciutat en aquest turó, al costat del Parc Científic, i formant part de tot aquest discurs que hi ha al voltant del Museu del Clima i de la Ciència”.

Un dels participants de la plantada popular ha estat Toni Gironès, l'arquitecte que va dissenyar el Museu del Clima. Gironès i Larrosa han aprofitat per fer un repàs al projecte global del Museu i a l'evolució dels diferents espais que el configuren.

La creació del bosc urbà a l'entorn del Museu del Clima i la Ciència s'inclou dins el cicle de plantacions d'arbres i arbustiva als espais naturals i a les places que la Paeria està duent a terme, que permetran la plantació de milers d'arbres i arbustos i la regeneració dels espais verds de Lleida. El projecte es realitza amb el suport de la Fundació Lleida 21 de l'Ajuntament de Lleida, a través de la qual es canalitzen les accions municipals de comunicació i sensibilització ambiental.

Per altra banda, el tinent d'alcalde Larrosa ha aprofitat per presentar les activitats del Museu del Clima i de la Ciència per la temporada 2018, que s'estrenarà el 25 d'abril amb una xerrada del meteoròleg Francesc Mauri sobre el canvi climàtic.

El programa d'activitats inclou xerrades, tallers, gimcanes, cinema i inclús una fira del a mobilitat elèctrica, que s'aniran repartint al llarg dels mesos fins a l'octubre. Totes les activitats són gratuïtes i només en algunes es demana inscripció prèvia per temes de capacitat.