Article conjunt de Junqueras i Rovira sobre «la nova fase» de l'independentisme

Els dirigents d'ERC analitzen el moment polític actual i demanen celeritat en la formació d'un govern

Redacció
09 de març del 2018
Actualitzat a les 9:52h

Marta Rovira, a l'acte central d'ERC Foto: Adrià Costa


El president d'ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira, han publicat aquest divendres un article conjunt en el qual analitzen el moment polític actual i defensen la importància de seguir treballant per construir majories àmplies i transversals per guanyar un país. En aquesta, els dirigents republicans defensen que l'independentisme ha entrat en "una nova fase" i han apostat per construir una majoria "més sòlida, més consistent i més transversal per superar una divisió de blocs".

"Hem mesurat les nostres forces, hem constatat la nostra fortalesa però també les nostres febleses. Si la nostra fortalesa roman intacta i som capaços de superar les nostres febleses, ens en sortirem", afegeixen els dos dirigents d'ERC, que s'han proposat com a objectiu "ampliar la base". "Hem de comptar fins a tres. El que generi consensos i complicitats cap al projecte republicà, endavant. El que no en generi, descartem-ho", argumenten Junqueras i Rovira.

A banda, demanen que s'acceleri la formació d'un Govern efectiu: "Començant, avui, per fer Govern, i fer del govern un instrument efectiu, i al servei de l’interès general, per a construir un país per a tothom".