El pati de l'IEI mostra l'espectacle audiovisual del 75è aniversari de la institució

Realitzat per Carles Porta, "Pedra, paper i aigua" es projectarà d'11 a 14 hores, durant els matins, i de 18 a 23 hores, durant les tardes i nits

Imatge del plafó on es projecta l'audiovisual
Imatge del plafó on es projecta l'audiovisual | ACN
Redacció
06 de març del 2018
Actualitzat a les 17:10h
Des d'aquest dimarts i fins al diumenge 1 d'abril els ciutadans podran gaudir de l'espectacle audiovisual creat per l'Il·lustrador, dissenyador gràfic i animador Carles Porta amb motiu del 75è aniversari de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. "Pedra, paper i aigua" es projectarà cada matí i tarda al pati de l'IEI, amb uns horaris que aniran de les 11 a les 14 hores i de les 18 a les 23 hores, de manera que fins i tot quan l'edifici estigui tancat serà visible des de l'exterior.

L'espectacle es va estrenar el desembre passat en una sessió en què es va projectar en gran format (mapping) sobre la façana de Blondel de l'IEI. L'audiovisual, amb una durada de 9 minuts i mig, està dedicat al paper rellevant de la institució en la difusió i suport de les arts, les lletres, la investigació i la memòria en l'àmbit de la cultura en tot el territori lleidatà, esdevenint una mirada al seu llegat per presentar-lo i representar-lo amb nous ulls pensant en els nous públics.

Realitzat Carles Porta, "Pedra, paper i aigua" posa en valor el fons patrimonial de l’IEI i ret homenatge als artistes, escriptors i investigadors de Ponent, expressant el seu compromís amb el territori en la promoció de la cultura.

Es tracta d'una obra al·legòrica i simbòlica, articulada a partir de dos textos poètics que ens parlen del naixement. Textos d'autors ponentins: la pallaresa Concepció Maluquer i l'urgellenc Guillem Viladot. Aquestes dues peces són el cor de un audiovisual més ampli, un gran collage animat que utilitza material gràfic completament divers, provinent dels diferents fons patrimonials de la institució, fons d'Arqueologia, Sala Gòtica, Arxiu, Biblioteca, Hemeroteca, Espai Porta, departament de Botànica, llegat Emili Pujol, i els barreja amb obres d'autors significatius, referents de les arts visuals de ponent com ara Ton Sirera.