Urbanisme avala la construcció d'un càmping municipal al Parc de les Basses

La comissió indica que pot haver-hi una concessió

Redacció
06 de març del 2018
Actualitzat a les 16:57h
Màquines treballant al Parc de els Basses
Màquines treballant al Parc de els Basses | ACN
​La Comissió d'Urbanisme de Lleida ha avalat la implantació d'un càmping al parc de les Basses de Lleida, sempre que sigui de titularitat municipal tot i que pugui ser gestionat en règim de concessió. Tot i això, demana a la Paeria que en la tramitació de l'expedient del Pla especial –que es troba en una fase inicial- vagi més enllà de la proposta concreta del càmping i configuri i planifiqui també com hauria de ser en un futur la totalitat de l'àmbit del parc.

En resposta a la consulta ambiental formulada per l'Ajuntament de Lleida, la Comissió veu viable la instal·lació d'un càmping en una part del recinte del parc de les Basses, tenint en compte que el Pla General vigent de la ciutat ja preveu un parc territorial en aquest espai, un dels usos del qual pot ser el de càmping. Tot i això, Serra ha remarcat que el càmping haurà de ser de titularitat municipal malgrat que pugui ser gestionat a través d'una concessió.

La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Generalitat veu positiu que es posi en marxa un tipus d'activitat o servei com aquest i més tenint en compte que la ciutat de Lleida no té cap càmping però demana a la Paeria que en l'expedient del Pla espacial que ha començat a tramitar vagi més enllà del càmping i incorpori també com hauria de ser en un futur la totalitat de l'àmbit del parc de les Basses en relació amb la proposta concreta que representa el càmping.

El parc de les Basses de Lleida, que limita amb l'N-240 i l'A-2, ocupa una superfície d'unes 18 hectàrees de les quals 4,3 es destinarien al càmping, segons l'avenç del pla especial de l'Ajuntament de Lleida. Tindria una capacitat d'unes 130 unitats d'acampada, repartides entre bungalous, mòbil homes o acampada lliure, entre altres.