Convoquen un concurs per trobar la millor poma Golden de Catalunya

Guanyarà l'empresa que tingui major equilibri entre aparença, olor, dolçor, acidesa, textura i sabor

Redacció
06 de març del 2018
Actualitzat a les 12:45h
Imatge d'unes pomes a l'arbre
Imatge d'unes pomes a l'arbre | Arxiu
L'organització agrària JARC-COAG ha presentat la segona edició del Premi Internacional a la Millor Poma Golden que convoca l'entitat i avala l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) amb l'objectiu de trobar l'empresa en la qual aquesta fruita tingui major equilibri entre aparença, olor, dolçor, acidesa, textura i sabor. Les candidatures es poden presentar fins el 12 de març.

Posar en valor la poma guanyadora, facilitant la seva comercialització a un preu adequat per al productor i implantar i generalitzar els paràmetres que defineixin la qualitat en la producció de poma Golden són els objectius del premi.

L'organització pretén que tots els agents que intervenen en la producció i comercialització de les pomes Golden optin per l'estratègia de la qualitat amb l'objectiu que millori el consum i que els productors obtinguin millors preus. JARC ha organitzat una jornada tècnica el proper 13 d'abril a Lleida en la qual els assistents podran catar les cinc pomes finalistes i té previst lliurar el premi a partir del dia 23.