Toc d'atenció d'Òmnium als partits: «La ciutadania que va defensar l'1-O mereix més respecte»

Marcel Mauri demana no assenyalar "traïdors o covards" i posa sobre la taula la necessitat "urgent" de recuperar les institucions

Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium
Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium | Adrià Costa
Redacció
06 de març del 2018
Actualitzat a les 12:34h

Marcel Mauri Foto: Adrià Costa


El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha fet un toc d'atenció als partits després dels moviments dels últims dies al voltant de la investidura de Jordi Sànchez. "La ciutadania que va defensar el vot l'1-O, que es mobilitza contra la repressió i per la llibertat de presos i exiliats, que va apostar per la independència el 21-D, mereix més respecte, més confrontació transparent i menys baralles tàctiques vergonyants entre partits", ha escrit al seu compte de Twitter.

En aquest mateix sentit, demana no assenyalar "traïdors o covards" i posa sobre la taula la necessitat "urgent" de recuperar les institucions. "Fem-ho ja", apunta en la tercera i darrera de les piulades, tot afegint: "Però de res ens servirà si no hi ha una nova estratègia compartida cap a la República que, amb la indispensable anàlisi crítica de la realitat, ens permeti avançar amb àmplies majories".

Tot i això, assegura que "disposar d'una estratègia àmpliament compartida és necessari per avançar i és vital en un context de repressió". També dona la benvinguda "al debat sobre els reptes de país que confronti idees i que tingui com a base la generositat, l'honestedat i el respecte entre tots els actors polítics".