Àngel Ros reivindica davant del Senat recursos per a Educació que presten els ajuntaments

L'alcalde de Lleida i president de la Comissió d'Educació de la FEMP reclama un Pacte d’Estat per a l’Educació on es reconeguin, per Llei, les competències municipals en aquest àmbit i s’estableixi el seu finançament

Àngel Ros, al Senat
Àngel Ros, al Senat | Paeria
Redacció
06 de març del 2018
Actualitzat a les 9:31h
El paer en cap i president de la Comissió d’Educació de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Àngel Ros, ha defensat al Senat que la Llei reconegui el paper dels ajuntaments en l’Educació, les competències que hi exerceixen sense tenir-les atorgades i la necessitat que aquestes comptin amb el finançament que pertoca.

L'alcalde de Lleida ha defensat el posicionament dels ajuntaments espanyols en l’àmbit educatiu. La intervenció forma part del treball previ per arribar a un Pacte d’Estat Social i Polític per a l’Educació.

Ros ha remarcat el paper cabdal que ja tenen ara els ajuntaments en el model educatiu i ha demanat que es potenciï mitjançant una definició clara de les seves competències educatives, la consignació de recursos econòmics suficients per afrontar-les i promovent la participació dels governs locals en la planificació educativa.