Olla de congre

Les receptes de la blocaire Dolors Mateu

Olla de congre
Olla de congre | Dolors Mateu
Dolors Mateu
04 de març del 2018
Actualitzat a la 1:14h
Hi ha plats tradicionals que no s'han de perdre, aquest és un d’ells.
 
Ingredients per a 4 persones:
200gr de cigrons cuits
200gr de congre sec
2 patates
Un bon grapat de pèsols
100 gr d'arròs
1 fulla de llorer
2-3 grans d'all
Pebre vermell dolç
Oli d'oliva verge extra
 
Poseu en remull el congre almenys 12 hores.
Separeu les espines que pugui tenir.
 
En una olla amb poc mes de 1 litre i mig d'aigua, poseu els cigrons rentats, les patates tallades a daus, de mos, el congre en dos o tres trossos, els pèsols i feu-ho bullir durant uns 30 minuts.
Afegiu l'arròs rentat, ha de coure uns 20 minuts o fins que l'arròs estigui al punt.
 
Mentrestant, lamineu els alls i daureu-los en una paella amb una mica d'oli.
Fora del foc afegiu una punteta de pebre vermell, doneu unes voltes. Reserveu.
 
Poc abans d'acabar la cocció, traieu els dos trossos de congre, deixeu-los temperar, lleveu-los la pell, trossegeu, afegiu-los novament a l'olla juntament amb el refregit d'alls i pebre vermell.

Serviu.
 
Blog de cuina de la dolorss