El passat ultra del jutge que ha condemnat a presó Pablo Hasel

L'artista podria entrar a garjola perquè ja va ser condemnat a dos anys l'any 2014

Redacció
03 de març del 2018
Actualitzat a les 10:08h
Pablo Hasel, declarant a l'Audiència Nacional.
Pablo Hasel, declarant a l'Audiència Nacional. | ACN
Pablo Hasel ha estat condemnat a dos anys i un dia de presó i a una multa de 24.300 euros per enaltiment del terrorisme, amb l'agreujant de reincidència, injúries i calúmnies contra la corona i les institucions de l'Estat. El cas fa referència a 64 missatges del raper publicats a Twitter i una cançó penjada a Youtube. Com que Hasel ja va estar condemnat a dos anys de presó el 2014, ara hi podria ingressar si el Tribunal Suprem confirma aquesta última sentència.

Es dona la circumstància que la sentència de la sala penal de l'Audiència Nacional espanyol està signada per Concepció Espejel com a presidenta –molt vinculada a María Dolores de Cospedal, secretària general del PP- i els magistrats Manuela Fernández Prado i Nicolás Povedas Peñas. Aquest darrer és conegut pel seu passat ultra que el va portar a ser candidat de Falange.

Poveda Peñas, que ja havia protagonitzat polèmiques com gestos de menyspreu en judicis vinculats a l'esquerra abertzale, va formar part de les llistes de la Falange Espanyola al Senat a les eleccions del 1979. A més, va ser membre del Frente de Estudiantes Sindicalistas (FES), una organització estudiantil ultra creada a la dècada dels 60 del segle passat.
 

El jutge Nicolás Povedas Peñas va ser candidat de Falange


Hasel no es va arronsar i va respondre de manera contundent a la sentència judicial: "Passaré cinc anys de presó per delictes d'opinió però mai claudicaré. Mai, feixistes de merda".