El raper Pablo Hasel, condemnat a dos anys de presó per enaltiment del terrorisme

L'artista podria entrar a presó perquè ja va ser condemnat a dos anys l'any 2014

El raper Pablo Hasel.
El raper Pablo Hasel. | Twitter - @PabloHasel
Redacció
02 de març del 2018
Actualitzat a les 17:38h
L'Audiència Nacional ha condemnat el raper lleidatà Pablo Rivadulla –Pablo Hasel-, a dos anys i un dia de presó i a una multa de 24.300 euros per enaltiment del terrorisme, amb l'agreujant de reincidència, injúries i calúmnies contra la corona i les institucions de l'Estat. A Hasel se l'ha condemnat per lloar ETA i els Grapo, els membres dels quals va dir que eren per ell exemples de resistència. El cas fa referència a 64 missatges del raper publicats a Twitter i una cançó penjada a Youtube.

Com que Hasel ja va estar condemnat a dos anys de presó el 2014, ara hi podria ingressar si el Tribunal Suprem confirma aquesta última sentència.

Hasel va assegurar durant el seu judici a l'Audiència Nacional que ell es limitava a exposar a les seves cançons i piulades "fets objectius" que considera "injustos", i a defensar "drets democràtics". L'artista va passar pel banc dels acusats fa uns dies, l'endemà que el Tribunal Suprem decidís ratificar la sentència de tres anys i mig de presó al també raper Valtònyc.

Hasel, que va apuntar que el judici demostra que no es respecta la llibertat d'expressió a l'Estat, va defensar les seves manifestacions sobre la monarquia, la policia i l'Estat, i va justificar que expressi el seu suport a persones que considera els seus referents com a "comunista". "Per a mi són exemples de resistència, i això no canviarà encara que em condemnin a presó", va sentenciar.