Carta a Imma Manso

El líder d'ERC a la Paeria, Carles Vega, critica la subdelegada del govern espanyol per la commemoració de l’aniversari de la creació de la Policía General del Reino

Imma Manso, subdelegada del govern espanyol a Lleida
Imma Manso, subdelegada del govern espanyol a Lleida | ACN
Carles Vega
28 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:13h
En relació amb la invitació a l’acte de commemoració de l’aniversari de la creació de la Policía General del Reino (actualmente, Cuerpo Nacional de Policía), us comunico que no hi assistirà cap dels membres del nostre grup municipal. Com a norma general, el nostre criteri és no assistir a cap acte institucional que no organitzi o coorganitzi la Paeria de Lleida, llevat dels que es fan en motiu de la Festa Nacional de Catalunya o de l’homenatge al President Companys.

En el cas de la vostra invitació, hi concorren una sèrie de circumstàncies –que volem fer-vos paleses– que són motivació afegida a la del criteri abans exposat. En primer lloc, pel comportament impropi i abusiu per part d’un cos policial contra ciutadanes i ciutadans del nostre país que, en exercici dels seus drets civils, van sofrir com a resposta d’aquest mateix cos i de la Guàrdia Civil càrregues antiavalots i actes intimidatoris, amb més d’un centenar de persones ferides a la ciutat de Lleida. Comportament que va continuar en dies posteriors, tant en la seua presència al carrer (especialment davant de llocs tan sensibles com escoles o places públiques), acompanyada amb algunes situacions que incomodaven ciutadanes i ciutadans de Lleida. Circumstàncies que no van merèixer ni un sol acte de contrició, desgreuge o petició de perdó ni per part de la Subdelegación que dirigiu ni dels cossos policials.

En segon lloc, el nostre rebuig a l’actitud impròpia que, com a càrrec, vàreu tenir cap a la ciutadania de Lleida durant el referèndum del dia 1 d’octubre quan, amb motiu de les càrregues policials efectuades a diversos col·legis electorals de la ciutat i del territori, al no comparèixer en cap moment per donar explicacions ni –encara menys– demanar excuses per l’actuació violenta i desproporcionada de molts dels efectius que hi van intervenir.

I també per l’actitud de menysteniment cap a aquest regidor i altres regidors de la nostra corporació municipal en no donar cap resposta a la sol·licitud presentada pels diversos grups municipals a què pertanyem en què demanàvem la retirada de les forces policials i armades vingudes a Lleida per l’anomenada Operación Copérnico, tan onerosa per a les butxaques de tots els súbdits del Regne d’Espanya i extraordinàriament hostil contra una part majoritària de la ciutadania de Catalunya.

 El nostre compromís amb la ciutat i amb el país guien el nostre comportament i dicten l’escrit que teniu al davant.