El Buff Mountain Festival torna a la vall de Boí del 29 de juny a l'1 de juliol

Amb una nova prova: la duatló d'alta muntanya, el dissabte 30 de juny, que combinarà el mountain bike i el trail running

Gerard Morales va guanyar l'Ultra Marathon
Gerard Morales va guanyar l'Ultra Marathon | Josep Maria Montaner.
Redacció
26 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:51h
A Barruera i a la vall de Boí ja es treballa de cara a la la segona edició del Buff Mountain Festival, que reunirà els apassionats dels esports a l'aire lliure els dies 29 i 30 de juny i 1 de juliol de 2018. L'esdeveniment familiar i esportiu de referència del Pirineu oferirà més varietat d'activitats per a totes les edats, més competició i el millor ambient per viure un cap de setmana d'oci i esport en un marc incomparable.

Activitats de tota mena esperen als participants del Buff Mountain Festival ja que, a banda de la competició, es podrà practicar ràfting, descens de barrancs, escalada, orientació, ioga o ascens de vies ferrades i tallers d'astronomia, entre altres activitats. El festival compta amb una àrea dedicada a l'oci infantil, amb un campus natura replet d'oci per als petits i tot estarà amenitzat amb música en viu i moltes sorpreses més.

Les més de 50 activitats organitzades en la primera edició van concentrar a més de 10.000 persones situant l'esdeveniment com una cita obligada per als amants dels esports de muntanya.

Sota el nom Vall de Boí Trek es concentraran les activitats de senderisme del BUFF® Mountain Festival. Una oportunitat única per a conèixer la Vall de Boí i gaudir del seu paisatge gràcies a una extensa xarxa de camins rurals de més de 70 quilòmetres als peus del Parc Nacional d'Aigüestortes.

Les Falles de la Vall de Boí també tindran un paper destacat en el BUFF® Mountain Festival. Des de temps remots les Falles són una tradició arrelada en els pobles de la vall i una festa de culte al sol, que ha estat declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, ara, a l'abast de tots els participants del Festival.

Espai per a les dues rodes: BTT i XM Duathlon

La competició arribarà de la mà de la SCOTT Marathon BTT by Taymory que serà la quarta i definitiva prova d'un certamen realment vibrant. La cursa comptarà amb dos recorreguts de 37 km i 58 km que portaran als ciclistes des de Barruera fins a l'estació d'esquí de Boí Taüll, recorrent espectaculars paisatges per senders i trams tècnics.

Una altra de les novetats és la inclusió del Duatló de Muntanya (XM Duathlon) al programa del Buff Mountain Festival. Un total de 39 quilòmetres repartits en 31 de bicicleta de muntanya i 8 de cursa de muntanya, amb Barruera com a centre neuràlgic, i incloent l'ascens a les cotes altes de l'estació d'esquí de Boí Taüll. Les inscripcions per a la Duatló i l’SCOTT Marathon BTT by Taymory s'obriran dimarts 23 de gener.

Running: Buff Epic Trail

La prova estrella festival serà novament la Buff Epic Trail Aigüestortes, que es renova amb curses de 65, 42, 26 i 11 quilòmetres. La cursa marató tornarà a formar part del calendari de les Migu Run Skyrunner World Series amb tota l'elit mundial. Una altra de les novetats és que totes les proves tindran sortida i arribada a Barruera.