El Museu de Lleida exposarà l'obra dels presos polítics a partir de la setmana vinent

Tatxo Benet anuncia que serà a partir del proper 8 de març

Imatge de l'obra censurada
Imatge de l'obra censurada | Europa Press
Redacció
26 de febrer del 2018
Actualitzat a les 14:50h
El Museu de Lleida exposarà l'obra dels presos polítics censurada a ARCO a partir de la setmana vinent. El propietari de la peça, Tatxo Benet, ha assegurat en una entrevista a La Vanguardiaque l'equipament lleidatà mostrarà la polèmica creació el 8 de març, encara que no ho farà a la sala on hi havia les obres de Sixena que van ser retirades el passat 11 de desembre, sinó que es col·locarà a la sala d'exposicions temporals. La inauguració es celebrarà un dia abans, el 7 de març, a les sis de la tarda.

Benet va comprar per 80.000 euros l'obra de Santiago Sierra després que des de la direcció del certamen es decidís retirar-la, i ha assegurat que la creació ja està camí de Lleida. L'empresari va explicar que li va "afectar molt" el trasllat de les 44 peces del Museu de Lleida a Sixena i que voldria omplir aquest lloc buit. Per la seva banda, el Museu de Lleida va acollir positivament aquesta proposta i va dir que treballaria per dur-la a terme.

L'obra recollia els rostres pixelats del vicepresident destituït pel 155 Oriol Junqueras, l'expresident de l'ANC i diputat de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, entre d'altres per denunciar l'existència de "presos polítics" a l'Estat. Benet la va adquirir per gairebé 80.000 euros abans de ser retirada.