«Clatellot» dels científics exiliats a Rajoy traient pit d'investigació a l'Estat

Desenes de professionals omplen la xarxa de missatges crítics amb el president del Govern espanyol, qui va fardar de tenir un nivell científic "de primera ordre"

Mariano Rajoy, en una compareixença.
Mariano Rajoy, en una compareixença. | La Moncloa
Redacció
26 de febrer del 2018
Actualitzat a les 0:49h
El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha tornat a presumir de l'estat de la ciència a Espanya. Ho va fer a la sessió de control del Congrés de Ministres del passat dimecres, i també en un tuit, on destacava que Espanya té un nivell de ciència "de primera ordre" en què es lideren "importants projectes a Europa". Amb la recuperació econòmica i les últimes reformes, afirmava, es podrà continuar "enfortint" aquest sector clar. 
 
La resposta al tuit no s'ha fet esperar. Des d'arreu del món, científics exiliats a causa de la manca d'oportunitats han assegurat que sí, que s'estan liderant projectes, però des de fora d'Espanya. En un allau de missatges, els professionals d'aquest sector han lamentat que Rajoy presumís de la seva política científica, i li han recordat que les polítiques en ciència són, precisament, el que "els ha fet fora" d'Espanya.