ÀUDIO La repassada de Puyal al govern espanyol: «Aquells 40 anys encara continuen?»

El periodista aprofita el Barça-Girona per denunciar la pèrdua de llibertats a Catalunya

Redacció
25 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:46h
Joaquim Maria Puyal.
Joaquim Maria Puyal. | CCMA

La prèvia del partit entre el Barça i el Girona d'aquest dissabte ha estat l'excusa per a Joaquim Maria Puyal qui, des del Camp Nou, ha aprofitat la seva esperada salutació per denunciar la pèrdua de llibertats que s'estan vivint aquests dies a Catalunya. "Costa molt fer transmissions dels partits del Barça i no verbalitzar un crit clar de queixa, d'alarma i denúncia de la regressió dels drets individuals i col·lectius que ens van venir a sobre", ha declarat, fent referència als esdeveniments succeïts des del passat mes d'octubre, quan es va celebrar el referèndum d'independència.

Qui va viure la transició, ha criticat, no esperava "mai més l'experiència dels darrers mesos". I ha assegurat que la "interferència entre els poders públics, la desconfiança en l'administració de Justícia, els polítics empresonats", i aquesta mateixa setmana casos de "llibres segrestats, cantants condemnats pe cantar i obres artístiques censurades" són només alguns exemples que configuren una "deriva dramàtica cap a la pèrdua de llibertats".

En aquest punt, considera que la seva obligació professional amb el periodisme i amb l'esport "no ha d'impedir" que la "consciència de ciutadans demòcrates denunciï la injustícia", així com tampoc els atacs al català. Per això, Puyal també ha lamentat que el govern espanyol vulgui aplicar polítiques lingüístiques de debilitin el català i la cohesió social.