Clàxons i xiulets: la multitudinària cassolada per rebre Felip VI agafa força

L'exdiputat de la CUP David Fernàndez va llançar la proposta a la xarxa i entitats com Òmnium Cultural i l'ANC s'hi han sumat

Felip VI, en una imatge d'arxiu
Felip VI, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Redacció
24 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:01h
El rei Felip VI tornarà a Catalunya aquest diumenge. Ho farà en el marc de la inauguració del Mobile World Congress, en el tradicional sopar d'obertura de l'esdeveniment més important del món de la telefonia mòbil. La darrera vegada que el monarca va trepitjar terres catalanes va ser poc després dels atemptats de Barcelona i Cambrils i la seva visita va aixecar molta polèmica. L'homenatge a les víctimes va estar marcat irremeiablement pel rebuig de diversos sectors a la seva presència. Ara, entitats i líders de l'esquerra independentista criden, de nou, a demostrar-li a Felip VI que "no és benvingut a Catalunya".

L'exdiputat de la CUP David Fernàndez va llançar una idea a través de les xarxes socials que, després d'un ampli ressò a les xarxes socials, ara ha rebut el suport explícit d'Òmnium Cultural i l'ANC. El cupaire proposa rebre el monarca amb la cassolada "més gran que s'hagi fet mai". "Diumenge podríem seguir superant la por i superant-nos a nosaltres mateixos", exposa.Les entitats sobiranistes van un pas més enllà i volen transformar la multitudinària cassolada en una acció de protesta sense precedents. Des d'Òmnium i l'ANC criden a xiular si s'està en mig del carrer i a tocar el clàxon en cas d'estar conduint aquest diumenge a les 21:00h.