Seguretat

L'església contempla ampliar la querella contra la Generalitat pel cas de les xarxes anticigonyes

El Capítol de Lleida demana retirar la resolució que li obliga a canviar xarxes anticigonyes

per Redacció, 24 de febrer de 2018 a les 12:56 |
Imatge d'una cigonya atrapada | Ipcena
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Capítol de la Catedral Nova de Lleida ha sol·licitat mesures cautelars en la querella per prevaricació presentada contra la directora dels Serveis Territorials, Dolors Tella, reclamant que se suspengui la resolució que estableix que els forats de la malla anticigonyes de la catedral han de ser més petits que els de la xarxa que s'està posant.

L'organisme ha assegurat en un comunicat que no descarta ampliar la querella a altres persones i institucions per altres presumptes delictes a més del de prevaricació, i que està a l'espera d'un nou informe dels seus serveis tècnics i de l'empresa que realitza les tasques de manteniment de la catedral.


El dijous, el director general de Polítiques Ambientals, Ferran Miralles, va assegurar que la decisió de canviar el tipus de xarxes per evitar despreniments i danys en la teulada causats per excrements de cigonya es justifica perquè una va quedar atrapada el dia 12 a l'edifici.

El conflicte entre el Capítol i la Generalitat està relacionat amb les xarxes que la institució religiosa ha instal·lat a les teulades de la catedral per evitar el despreniment d'elements de les cúpules dels contraforts, per garantir la seguretat dels vianants del seu entorn davant possibles accidents i per evitar més danys ocasionats pels excrements de les cigonyes que nien a l'edifici.

Aquest no és l'únic conflicte per les cigonyes entre Territori i els temples de Lleida: la Conselleria ha presentat aquest divendres un requeriment a les esglésies de Gardeny i Sant Martí perquè retirin de manera immediata els entramats en les cobertes que poden provocar la captura i immobilitat de les cigonyes, després que una cigonya morís a l'Església de Gardeny el dijous i altres dos hagin quedat atrapades en la de Sant Martí aquest divendres.

 

Participació