Brussel·les haurà de pronunciar-se sobre l’estat de la llibertat d’expressió a Espanya

El Parlament Europeu admet a tràmit una petició del col·lectiu "No callarem" que denuncia la "vulneració sistemàtica de drets fonamentals a l'Estat"

Redacció
23 de febrer del 2018
Actualitzat a les 9:27h

Comissió Europea Foto: Europa Press


La Comissió de Peticions de l'Eurocambra ha acceptat aquest dijous la reclamació presentada per "No Callarem" que denuncia l'estat de la llibertat d'expressió a Espanya "davant la persecució judicial a raperes, periodistes, tuitares, ciutadans i artistes dels últims anys". El col·lectiu, que uneix diferents organismes, grups i associacions culturals i de defensa dels drets humans per lluitar contra la censura, reclama en la petició que les institucions europees examinin les mesures "contra la llibertat d'expressió" i la "sistemàtica vulneració en els últims anys". 

En un comunicat valoren que "s'estan violant drets fonamentals recollits a la Carta Europea", ja que aquesta garanteix el dret a la lliure expressió, en el qual s'inclou també, remarquen, "l'expressió artística de tota la ciutadania de la Unió Europea". Des de "No Callarem" informen que en els pròxims mesos tant la Comissió Europea com la Comissió de Llibertats de l'Eurocambra hauran de pronunciar-se sobre els possibles abusos denunciats. 

Fonts parlamentàries indiquen que probablement la CE haurà de comparèixer en un debat al comitè de Peticions per "donar la seva versió". El col·lectiu anuncia també que planteja fer "una sèrie d'iniciatives" sobre la llibertat d'expressió al mateix Parlament Europeu.

L'admissió a tràmit de la petició aquest dijous coincideix amb la pregunta parlamentària que una trentena d'eurodiputats han dirigit a la Comissió Europea per denunciar que la llibertat d'expressió es troba "sota amenaça" a l'estat espanyol.