Arrenca l'Animac a Lleida reivindicant la llibertat d'expressió artística

El cinema-concert 'Animació per a les quatre estacions de Vivaldi' inaugura la Mostra de Cinema d'Animació de Catalunya, amb música en directe de l'OJC

El compositor canadenc Normand Roger, en la inauguració d'Animac
El compositor canadenc Normand Roger, en la inauguració d'Animac | ACN
Redacció
23 de febrer del 2018
Actualitzat a les 9:20h
L'Animac ha donat el tret de sortida aquest dijous al vespre a Lleida reivindicant la llibertat d'expressió en l'art. La seva directora, Carolina López, ha agraït a tots aquells que, un any més, han fet possible aquesta Mostra de Cinema d'Animació de Catalunya, on, ha dit, "es presenten obres de creadors i creadores en un clima on cadascú pot presentar el que vulgui amb total i absoluta llibertat. I per molts anys".

Tot i uns primers problemes tècnics amb la imatge, l'estrena internacional de la producció japonesa "Animació per a les Quatre Estacions de Vivaldi", musicat en directe per l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) ha inaugurat oficialment aquest dijous al vespre la 22a edició de l'Animac. En l'acte inaugural també s'ha lliurat el Premi d'Honor d'Animac 2018 al convidat especial d'enguany, el prestigiós compositor i dissenyador de so Normand Roger, creador de les bandes sonores de pel·lícules com ara "The Man Who Planted Trees" de Frédéric Back i 'Father and Daughter' de Michaël Dudok de Wit.

El fundador de l'OJC, Toni Pallès, reconeix que es un honor ser en un festival com l'Animac amb una gran projecció internacional i destaca que amb aquesta col·laboració es demostra que els actius de Lleida junts poden fer coses més grans i que a Lleida hi ha una gran qualitat artística que no té res a envejar a altres llocs.

El convidat especial i Premi d'Honor d'aquesta edició d'Animac és també molt musical: Normand Roger, prestigiós compositor canadenc i dissenyador de so amb 45 anys de trajectòria, ha creat més de 200 bandes sonores i ha treballat amb els millors animadors independents del món, com Frédéric Back, Aleksandr Petrov, Paul Driessen, Caroline Leaf, Michaël Dudok de Wit, Regina Pessoa o Co Hoedeman, entre altres. Les produccions amb les quals ha col·laborat Roger han obtingut centenars de premis en festivals internacionals, incloses 13 nominacions als Premis de l'Acadèmia de Hollywood, de les quals 6 van rebre Oscars.