El Museu de Lleida s'ofereix per acollir l'obra dels presos polítics censurada a ARCO

L'obra ha estat comprada per l'empresari Tatxo Benet

Imatge de l'obra censurada
Imatge de l'obra censurada | Europa Press
ACN
22 de febrer del 2018
Actualitzat a les 17:47h
L'empresari lleidatà Tatxo Benet, soci de Mediapro, ha expressat la seva voluntat d'exposar al Museu de Lleida l'obra 'Presos polítics a l’Espanya contemporània' de Santiago Sierra, retirada d'ARCO Madrid. Així ho ha assegurat a TV3. Benet ha explicat que li va "afectar molt" el trasllat de les 43 peces del Museu de Lleida a Sixena i que voldria omplir aquest lloc buit.

El Museu de Lleida ha acollit positivament aquesta proposta i que es treballarà per dur-la a terme. Paral·lelament, la Diputació de Lleida també ha ofert l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) per exposar l'obra i així li han ofert a l'equip del Tatxo Benet. L'obra recollia els rostres pixelats del vicepresident destituït pel 155 Oriol Junqueras, l'expresident de l'ANC i diputat de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, entre d'altres per denunciar l'existència de "presos polítics" a l'Estat. Benet la va adquirir per gairebé 80.000 euros abans de ser retirada.

Es tracta d'un treball de l'artista Santiago Sierra que s'havia d'obrir al públic a partir d'aquest dimecres fins el 25 de febrer a l'estand de la galeria Helga de Alvear, però Ifema va demanar retirar-la. L'obra també inclou altres casos, 24 en total, com els joves d'Alsasua, els titellaires de Madrid empresonats el 2016 directius d'Egin o simpatititzants del 15-M que van participar en piquets informatius de la vaga general del 29-M del 2012, acompanyats d'una breu llegenda que explica cada cas, que tot i que no en publica la identitat, són fàcilment identificables.