Les denúncies a la zona blava a Lleida cauen prop d'un 69% en deu anys

Un total de 5.129.725 vehicles van utilitzar l'aparcament regulat a la capital del Segrià durant el 2017, 83.692 més que l'any anterior

Redacció
22 de febrer del 2018
Actualitzat a les 10:15h
Imatge d'un parquímetre a la ciutat de Lleida
Imatge d'un parquímetre a la ciutat de Lleida | Àlvar Llobet
Un total de 5.129.725 vehicles van utilitzar durant el 2017 les places d'aparcament regulat a la ciutat de Lleida, és a dir la zona blava, 83.692 més que l'any 2016, segons s'ha donat a conèixer en el marc de la Comissió de seguiment d'Eysa, empresa concessionària d'aquest servei a la capital del Segrià. Un fet rellevant és que el nombre de denúncies per manca de tiquet o per sobrepassar el temps límit a la zona blava s'ha reduït prop d'un 69% a Lleida en els darrers deu anys.

Pel tinent d'alcalde i regidor d'Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat de l'Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, aquestes dades "són un símptoma de dinamisme i de què la mobilitat associada a la gestió i a l'aparcament regulat funciona correctament". D'altra banda, les targetes d'Hores Blaves, amb què la Paeria premia aquells conductors que no han rebut cap sanció de trànsit a la ciutat amb 50 hores d'aparcament gratuït anual a les zones blaves, van passar de 18.358 el 2016 a 20.854 l'any 2017.

Fèlix Larrosa ha destacat "l'important increment" dels usuaris de la zona blava a Lleida respecte l'any anterior". Destaca també que la rotació dels vehicles ha augmentat notablement, un fet que "dona vitalitat i dinamisme a la mobilitat urbana". Així, el responsable municipal ha valorat positivament les xifres d'ús "perquè la zona blava s'ha de veure des de la perspectiva de la vocació de servei" i, en aquest sentit, ha recordat que Lleida disposa de diversos aparcaments dissuasius a la ciutat, "que també s'utilitzen amb una important densitat".

Durant la Comissió de seguiment del servei de zona blava també s'ha informat que la reducció del nombre de denúncies que s'ha registrat de manera pràcticament continuada des de l'any 2007. Així, en els darrers deu anys el nombre de denúncies per manca de tiquet o per sobrepassar el temps límit s'ha reduït en prop d'un 69% a Lleida, un fet que posa en evidencia, segons Larrosa, que "més rotació significa un augment de recaptació, però també una considerable disminució de les denúncies".