El cap policial que investiga el procés carrega d'amagat contra polítics i mossos a Twitter

Tal com informa el diari "Público", Daniel Baena, cap de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil, s'oculta darrere de l'usuari Tácito (@nmaquiavelo1984) per atacar dirigents sobiranistes i periodistes

Redacció
22 de febrer del 2018
Actualitzat a la 1:30h
Els informes que sustenten les causes obertes contra el procés d'independència (al jutjat 13 de Barcelona, a l'Audiència Nacional i al Suprem) depenen dels homes que dirigeix el tinent coronel Daniel Baena, cap de la Policia Judicial de Catalunya. Segons informa el diari Público, al mateix temps que dirigeix els informes contra els líders independentistes, Baena "aboca les seves idees polítiques en una investigació que ha de ser objectiva", tal com denuncien fonts de la Guàrdia Civil. 

Aquest alt comandament de la Guàrdia Civil s'amaga a Twitter amb el pseudònim Tácito (@nmaquiavelo1984). Es defineix com a politòleg i es dedica a increpar persones que apareixen a les diligències que el mateix signa, com és el cas, per exemple, de Lluís Llach. També dispara contra periodistes, com ara Rebeca Carranco, d'El País, Mayka Navarro, de La Vanguardia o Anna Punsi, de La Ser; i contra mossos i algunes de les seves actuacions. 

Aquest n'és un exemple: 
 

Táctico interpel·lant una periodista


Baena és dels pocs seguidors que té Tácito a Twitter. Segons explica gent que treballa amb ell i que cita Público, sempre havia cultivat la seva presència a la xarxa social "però s'ha extralimitat amb la qüestió del procés i sobretot amb l'arribada del coronel Pérez de los Cobos", l'encarregat de dirigir l'operatiu policial per aturar l'1-O.

Público es va posar en contacte amb Daniel Barea i ell va reconèixer que era Tácito a Twitter. Després, explica el diari, ho va anar matisant fins a desmentir-ho. "Pensava que es referia a una altra cosa, no al perfil de Twitter. Gent que treballa amb ell habitualment lamenten aquest comportament: "No es pot utilitzar informació privilegiada per les seves revenges contra els independentistes. Nosaltres sabem que el tinent coronel Baena és Tacito a Twitter".
 

Imatge del perfil de Twitter de Daniel Baena

 

Imatge del perfil de Twitter de Tàcito