L'oposició carrega contra Ros per incorporar una regidora «trànsfuga» al seu govern

Els tres grups també critiquen Rosa Mari Salmerón per assumir la regidoria d'Educació després de deixar el grup del PDECAT

Àngel Ros i Fèlix Larrosa
Àngel Ros i Fèlix Larrosa | Arxiu
Redacció
19 de febrer del 2018
Actualitzat a les 21:06h
Els grups d'ERC-Avancem, del Comú de Lleida i de la Crida per Lleida-CUP a l'Ajuntament de Lleida han carregat contra l'alcalde Àngel Ros, un cop coneguda la notícia de la incorporació al govern municipal de Rosa Mari Salmerón, després que aquesta hagi abandonat el grup del PDeCAT per assumir com a regidora no adscrita la regidoria d'Educació de la Paeria. En aquest sentit, els tres grups han expressat el seu rebuig al fet que Ros ampliï el seu equip de govern gràcies al "transfuguisme", fet que des d'ERC consideren un frau democràtic" que "hauria de repugnar a qualsevol demòcrata".

Des del Comú han assegurat sentir "vergonya" de "veure com l'alcalde de tots els ciutadans de Lleida negocia transfuguismes a canvi de sous al més pur estil de la vella escola Siurana", mentre des de la Crida sostenen que l'alcalde de Lleida "escora encara més el seu model de ciutat cap a la dreta". Així mateix, els tres grups també han criticat la decisió de Salmerón d'entrar al govern municipal després de renunciar al grup del PDeCAT, en el marc del pacte entre el PSC i Units per Avançar, formació a la qual s'ha integrat Rosa Mari Salmerón. Cal recordar que la regidora no adscrita va concórrer a la candidatura del CiU en les municipals del 2015 com a militant de l'antiga Unió.

A través de Twitter, el president del grup d'ERC-Avancem a la Paeria, Carles Vega, ha manifestat que "la captació d'una trànsfuga per part de Ros per integrar-la al seu equip de govern de la Paeria hauria de repugnar a qualsevol demòcrata", una decisió que ha atribuït a la "vella política, on els interessos que compten són els personals". "Frau democràtic i indignitat seua –d'Àngel Ros- i de Rosa Mari Salmeron, qui deixa de representar la ciutadania per representar-se ella", ha afirmat Vega.