Àngel Ros «pren» al PDECAT la regidora d'Unió a la Paeria

Rosa Mari Salmeron passarà a ser la nova responsable d’Educació del govern del PSC | La nova edil de l’executiu lleidatà carrega contra els demòcrates per la seva estratègia política sobre la independència

19 de febrer del 2018
Actualitzat a les 14:06h
Ros, Salmeron i Espadaler amb altres membres de les dues formacions
Ros, Salmeron i Espadaler amb altres membres de les dues formacions | ACN
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el líder d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, han anunciat aquest dilluns que la regidora d’Unió del PDECat a la Paeria, Rosa Mari Salmerón, deixa el grup municipal per passar a formar part de l’equip de govern del PSC.

El canvi de cadira de Salmerón, que s’integrarà de forma independent al govern amb la regidoria d’Educació des del grup de no adscrits, suposa l’augment de representants de l’executiu local, que passarà a partir d’ara de vuit a nou regidors. El PDECat, per la seva banda, es quedarà amb cinc edils, un d’ells Paco Cerdà, un dels líder d’Unió durant anys a la ciutat. 

Durant l’inici de la legislatura, Salmerón ha estat una de les veus crítiques amb l’executiu de Ros, a qui li va demanar fins i tot la dimissió en un ple i li ha recriminat els comptes municipals en diversos exercicis. En aquest sentit, l’exregidora del PDECat ha indicat que ha votat en contra del govern municipal a contracor algunes vegades “per no trencar la disciplina del partit”, si bé ha carregat contra els partit demòcrata per l’estratègia política en relació a la independència. 
 

Rosa Maria Salmerón Foto: Àlvar Llobet


Ros creu que la decisió de Salmerón no és “transfuguisme”

El Paer en cap ha indicat que no considera que aquesta maniobra política sigui qualificada de “transfugusime” atès que la coalició de CiU ja s'ha dissolt, alhora que ha donat les gràcies a Salmerón per la seva generositat per fer aquest pas polític.

Des del PSC no s’ha confirmat que Salmerón tingui un lloc guardat a la llista electoral del PSC de cara a les eleccions municipals del 2019, una maniobra que es podria interpretar com una voluntat del Paer en cap d’aconseguir el vot socialdemòcrata que capitalitzaven, fins ara, els membres de l’extingida Unió. 

Ros ha assegurat que l’acord entre PSC i Units per Avançar que s’ha signat aquest dilluns a Lleida està inspirat en el pacte que van segellar les dues formacions per les eleccions del 21-D, una afirmació que ha estat avalada per Espadaler, que ha posat l’accent en el fet que els dos partits tenen “més coses en comú que diferències”.