El president d'Aragó assegura que el castellà rep un «maltractament il·legal» a Catalunya

Javier Lambán demana corregir aquesta situació "més aviat que tard"

Javier Lambán, president d'Aragó
Javier Lambán, president d'Aragó | Arxiu
Redacció
18 de febrer del 2018
Actualitzat a les 10:00h
El president d'Aragó, Javier Lambán, (PSOE), ha defensat "corregir més aviat que tard" el "maltractament injust i il·legal" que la Generalitat de Catalunya ha infligit al castellà, "postergat" a l'escola catalana d'una manera "inacceptable ". "L'Estat, en matèria d'educació, ha de tornar a Catalunya si volem que Catalunya no sigui un problema definitivament irresoluble", ha advertit quan abandonava el Comitè Federal del PSOE a Aranjuez (Madrid) abans que hagi finalitzat la reunió.

Un dia després que el Govern confirmés la seva intenció de modificar el procediment d'inscripció de nous alumnes a Catalunya per garantir que els pares puguin triar el castellà com a llengua vehicular, Lambán ha subratllat que "tots" els responsables polítics han de "intentar que Catalunya torni com més aviat millor de l'esperpent a la normalitat ", i no només en el pla polític, també en l'educatiu.

Si bé defensa que com més aviat es deixi d'aplicar l'article 155 a Catalunya, "millor", perquè això significarà que s'ha format un Govern constitucional, Lambán ha subratllat la necessitat que l'Estat "exerceixi les seves competències a Catalunya com a la resta del país i que a Catalunya es compleixi la llei ".

Ha recordat que hi ha una sentència del Tribunal Constitucional que estableix que el castellà és "llengua vehicular igual que el català" i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya també ha estipulat que "almenys el 25 per cent de l'ensenyament a les escoles es ha d'impartir en castellà".