Els demolidors arguments de Boya que vinculen l'atemptat de Barcelona i l'empresonament de Forn

Guerres internes al PP, clavegueres de l'Estat, un hipotètic cas de terrorisme d'Estat i favors d'un jutge... el fil de Boya a Twitter sobre les atemptats de l'agost i l'empresonament del conseller d'Interior

Mireia Boya
Mireia Boya | ACN
Redacció
17 de febrer del 2018
Actualitzat a les 17:24h
"Sabeu per què Forn podria estar a la presó? Per la gestió dels atemptats de l'agost i per la informació que té com a conseller d'Interior sobre què va passar realment". Amb aquesta piulada l'exdiputada de la CUP Mireia Boya comença un demolidor fil a Twitter posant sobre la taula arguments que podrien justificar que Forn continuï empresonat a Estremera. 

Boya explica que hi ha una guerra de famílies al PP. El ministeri de l'Interior estava abans controlat per Fernández Díaz, dels afins a Soraya Sáenz de Santamaría. Ara, però, Interior és en mans de Juan Ignacio Zoido, més proper a María Dolores de Cospedal, rival de Sáenz de Santamaria dins del PP.

Zoido va reeplaçar els comissaris, també José Luís Olivera, vinculat a Villarejo i a l'operació Catalunya i director del CITCO, el centre d'informació sobre el terrorisme que hauria d'haver advertit els Mossos sobre l'imam de Ripoll i no ho va fer. "Per què no ho va fer?", es pregunta Boya. 

L'exdiputada recorda que periodistes estatals advertien que l'Estat estaria "disposat a tot a partir de l'agost". "La manca de coordinació amb l'Estat, l'imam de Ripoll i veus de la pròpia policia insinuen que era un confident del CNI de Soraya. Terrorisme d'Estat?", explica Boya. 

Recorda l'aparició de la suposada nota de la CIA "per intentar inculpar els Mossos quan qui havia amagat informació era el CITCO de Soraya". Boya acusa el director d'El Periódico de "construir relat" amb la famosa exclusiva feta pública just després dels atemptats. 

Boya repassa també la relació entre Olivera, el CITCO, l'atemptat de l'agost i les clavegueres de l'Estat i explica que tot plegat es podria tractar d'una guerra pel poder entre Sáenz de Santamaría i Cospedal. "Resultat: cap comissió d'investigació. És una qüestió que l'Estat ha d'amargar", denuncia. 

"Europol té informació sobre l'imam de Ripoll, el CNI i qui hi ha darrere dels atemptats. I sortirà, veureu", avisa Boya. "Potser era terrorisme d'Estat, un intent de decretar l'Estat d'excepció i treure l'exèrcit al carrer", denuncia, i constata: "L gestió dels atemptats de Forn i Trapero no els hi perdonaran mai. No ens van poder aturar l'1-O". 

I conclou: "Potser Llarena ha empresonat Forn com a favor a Cospedal per venjança per l'agost. Vergonyes d'un Estat disposat a utilitzar qualsevol mètode per parar l'independentisme".

Aquí teniu el fil: