L'enginyosa acció d'una editorial catalana contra el 155

La protesta s'allargarà "mentre durin les mesures aplicades per aquest article de la Constitució espanyola"

Un dels nous llibres d'Ara Llibres, amb el 155 esborrat de la pàgina que li pertoca
Un dels nous llibres d'Ara Llibres, amb el 155 esborrat de la pàgina que li pertoca | Ara Llibres
Redacció
16 de febrer del 2018
Actualitzat a les 18:00h

Un dels nous llibres d'Ara Llibres, amb el 155 esborrat de la pàgina que li pertoca Foto: Ara Llibres


Les novetats editorials dels segells Ara Llibres i Amsterdam que entrin a la impremta a partir d'aquest divendres ho faran amb el número de la pàgina 155 esborrat "en senyal de protesta de l'aplicació" d'aquest article de la Constitució espanyola.

Així ho ha anunciat aquest divendres la cooperativa Som Ara Llibres a través d'un comunicat, on ha detallat que aquesta supressió s'allargarà "mentre durin les mesures" del 155, que ha considerat que representen "un cop d'estat a les institucions i al Govern de Catalunya". Els primers títols que han sortit de la impremta amb aquest número de pàgina esborrat són La novel·la de Sant Jordi de Màrius Serra i Nou Homenatge a Catalunya de Vicent Partal.

La cooperativa ha defensat que "la cultura no pot quedar al marge d'una situació d'anormalitat democràtica com la que estem vivint". A més, ha recordat que aquest gest de protesta "se suma a moltes altres iniciatives del món cultural per rebutjar la injustícia que és l'article 155 i reclamar l'alliberament dels presos polítics".