Funcionaris contraris al 155 canten davant de la UdL en occità

Una setmana més han desplegat un gran llaç groc per traslladar la seva solidaritat als "presos i exiliats polítics"

Redacció
16 de febrer del 2018
Actualitzat a les 17:24h
Imatge dels funcionaris protestant
Imatge dels funcionaris protestant | ACN
Una cinquantena de funcionaris i treballadors públics de la Generalitat han participat aquest divendres en un acte reivindicatiu a la plaça Víctor Siurana de Lleida en el qual han interpretat una cançó en occità per fer visible el seu suport a l'aranès i al català. Els assistents, acompanyats per un gran llaç groc, han interpretat el tema 'L'Immortéla' del grup Nadau, que ha esdevingut un himne popular occità.

D'aquesta manera, han volgut expressar el rebuig a la decisió del Tribunal Constitucional de tomar l'ús "preferent" de l'occità-aranès a les administracions recollit en la Llei de l'Occità i, d'altra banda, al fet que el Ministeri d'Educació estudiï incloure una casella perquè es pugui escollir el castellà com a llengua vehicular en la preinscripció escolar.

Es tracta d'una acció més convocada des de l'Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) Lleida per rebutjar l'aplicació de l'article 155 i de suport als "presos i exiliats polítics" però que, en aquesta ocasió, han volgut centrar "en el mal que tot plegat està fent al català i a l'occità".

El representant de l'ADIC i responsable de Política Lingüística a Lleida, Juanjo Ardanuy, ha denunciat que "històricament portem moltes agressions tant al català com a l'occità" i, en aquest sentit, ha criticat "les moltes barbaritats que ha dit" el Tribunal Constitucional". "I ara només faltava que l'occità tampoc pogués ser preferent i que no puguem fer cap tipus de discriminació positiva cap a les llengües més febles i més recentment l'amenaça d'intervenir en l'escola pública". "Com a servidors públics això ja és intolerable", ha sentenciat.