Cuixart parafraseja la seva mare andalusa per defensar el català a l'escola

El president d'Òmnium critica la intenció del govern espanyol de liquidar la immersió lingüística

Jordi Cuixart seguint un ple del Parlament
Jordi Cuixart seguint un ple del Parlament | Adrià Costa
Redacció
16 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:23h
Aquest divendres fa quatre mesos (123 dies) de la detenció dels presidents d'Òmnium Cultural i de l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, respectivament. El 16 d'octubre passat, l'Audiència Nacional va decretar presó provisional contra els líders de les dues entitats cíviques, que van ser traslladats a la presó de Soto del Real. La notícia, que ja es temia, va colpir la societat catalana i va ser una mostra clara que l'Estat havia optat per una política de repressió contra el moviment sobiranista.

La data coincideix amb la polèmica suscitada per les suposades intencions del govern espanyol de liquidar la immersió lingüística a les escoles catalanes, aprofitant el buit institucional i que el 155 continua en vigor.

En aquest marc, Cuixart ha publicat un tuit on ha lloat “l'èxit” de l'escola catalana. Hi ho ha demostrat parafrasejant unes paraules de la seva mare, originària de Còrdova: “Va ser ma mare, la murciana, qui va dir: “Oye, nene, si estamos viviendo en Cataluña, a los niños les vamos a hablar en catalán, ¿no? Tranquilo porque catalanes lo somos todos". 

Cuixart acompanya el text amb un vídeo d'Òmnium sobre el català a les escoles.Per la seva banda, el vicepresident destituït i líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha defensat aquest divendres al matí, a través d'un missatge de Twitter dictat des de la presó d'Estremera, que l'"escola catalana és un patrimoni que hem construït entre tots" que "entre tots l'hem de preservar". Junqueras ha fet una crida a ajudar "els docents en la seva tasca d'educar a les futures generacions".