La resposta de Jordi Cuixart a una lleidatana des de la presó

El president d’Òmnium Cultural va respondre la carta de Mercè Feliu, una jove trempolina de 17 anys

La carta de resposta de Cuixart a Feliu
La carta de resposta de Cuixart a Feliu | Mercè Feliu
16 de febrer del 2018
Actualitzat a les 0:57h
La Mercè Feliu és, com ella mateixa diu, "una noia de 17 anys que no accepta l'actualitat". I així li va fer saber a Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural empresonat a Soto del Real des del 16 d'octubre de l'any passat. Feliu li va enviar una carta per mostrar-li el seu rebuig tant pel seu empresonament com pels de Sànchez, Forn i Junqueras.

A la carta, la trempolina escriu que "si ells fossin els organitzadors de manifestacions tumultuoses", ella potser també es mereixeria compartir cel·la amb ells perquè, segons diu, hi ha participat a totes. Irònicament, Feliu afegeix que això quedi en un secret entre ells dos perquè sinó acusarien els seus pares d'"adoctrinament". 

En la resposta de Cuixart, el president d'Òmnium agraeix la carta i "el compromís cap a la llengua, la cultura catalana i els Països Catalans" de la jove i acaba la missiva amb un ferm "no defallim". 

Tant la carta de Feliu com la resposta de Cuixart van veure la llum arran que el professor Manel Riu les publiqués al seu compte de Facebook. Riu reconeix que sent un "honor etern" als que escriuen cartes als presos i emplaça a la jove a guardar la carta "com un tresor".